Je verdiende loon, door Anne Holt

Dit keer in de serie van De Morgen – Spannende boeken het boek van Anne Holt uit Noorwegen met als titel: Je verdiende loon. Tijdens het lezen bekroop me steeds weer het gevoel dat de geschiedenis zich herhaalt.

Het handelt over een psychopaat die kinderen ontvoert en vermoord. Een meisje overleeft het drama, in een geheime kelder.
Een rechercheur uit Oslo moedigt een jonge vrouw aan om zich op afstand met de zaak bezig te houden omdat ze, wat ze tegenwoordig noemen, kwaliteiten als Profiler heeft. Samen lukt het hun uiteindelijk om de dader dingvast te maken en nog een andere misdaad die 50 jaar terug ligt, gelijktijdig mee op te lossen.

Weer een spannend boek waarvoor ik de TV ’s avonds links heb laten liggen.

Uitgeverij De Geus (Bibliotheek De Morgen, Serie spannende boeken, 350 blz)

Geplaatst in Boeken in het Nederlands.