Der Mann aus Shanghai, van Anthony Hyde

Opnieuw een boekje uitgelezen: der Mann aus Shanghai van Anthony Hyde is een thriller die handelt over een Chinese zakenman, die geconfronteerd wordt met de moord op de boss van een groot zaken imperium. Al snel wordt hijzelf verdacht van de moord, en daarom tracht hij zelf de dader(s) te ontmaskeren. Wat niet altijd even ongevaarlijk verloopt.

Daarbij komt zijn familiegeschiedenis op de proppen, en al gauw blijkt dat zijn vader connecties had met de vermoorde zakenman, maar ook met de dame die later de vrouw van Voorzitter Mao zou worden. Soms langdradige uithaal over de evolutie van China en de relaties met Taipeh en Hong Kong, die echter noodzakelijk is om iets van deze (voor ons toch) vreemde cultuur te begrijpen. Toch met plezier gelezen, en natuurlijk is er ook nog een happy end.

Uitgeverij Droemer-Knaur: der Mann aus Shanghai van Anthony Hyde, 350 blz.

Der Mann aus Shanghai, van Anthony Hyde

Geplaatst in Boeken in het Duits, Thriller.