Das Moor des Vergessens, door Val McDermid

Zojuist weer een boek uit de bibliotheek uitgelezen: Das Moor des Vergessens, door Val McDermid. Originele titel is The Grave Tattoo, de Nederlandse versie heet: Zeemansgraf

In het Lake District wordt een veenlijk met vreemde tatoeages gevonden. Is het inderdaad een zeeman die na de muiterij op de Bounty naar Engeland is teruggekeerd? Zou hij iemand het ware verhaal over die geschiedenis hebben doorverteld? Jane Gresham is daarvan overtuigd en gaat op zoek naar een geheim manuscript dat volgens haar in zijn geboortedorp moet zijn. Het blijkt meer dan gevaarlijk: iedereen die ze erover benadert, sterft vlak daarna.

Uitgeverij Droemer, Das Moor des Vergessens, door Val McDermid, 536 blz.

Das Moor des Vergessens, door Val McDermid

Das Moor des Vergessens, door Val McDermid

Val McDermid
From Wikipedia, the free encyclopedia

Val McDermid (born June 4, 1955) is a Scottish crime writer.

McDermid comes from Kirkcaldy and was educated at St Hilda’s College, Oxford, where she was the first student from a state school in Scotland, and became President of the Junior Common Room. After graduation, she became a journalist, and had some success as a dramatist. However, her first success as a novelist, with Report for Murder: The First Lindsay Gordon Mystery, was not until 1987.

McDermid’s most notable characters are a lesbian journalist, Lindsey Gordon, and a private investigator, Kate Brannigan. Her books mainly fall into three series: Lindsay Gordon, Kate Brannigan, and beginning in 1997, Tony Hill & Carol Jordan series, whose The Mermaids Singing won the Crime Writers’ Association Gold Dagger for Best Crime Novel of the Year. The Hill/Jordan series has been adapted for television under the name Wire in the Blood, featuring Robson Green.

Geplaatst in Boeken in het Duits, Thriller.