De hel der verdoemden, Giulio Bedeschi

De hel der verdoemden, Giulio Bedeschi

De hel der verdoemden, Giulio Bedeschi

De tweede Wereledoorlog is in alle hevigheid losgebarsten. Aan beide zijden van de frontgebieden in Europa en daarbuiten worden zware verliezen. Jonge jongens, zonder enige gevechtservaring, worden als slachtvee de strijd ingestuurd. Grimmig en verbeten wordt er gevochten, alhoewel niet altijd iedereen begrijpt waarom.

Deze oorlogsroman volgt Italo Serri, een legerarts bij een compagnie Italiaanse soldaten die in Libië, Griekenland en Rusland ingezet worden.
Het geeft een schokkend en levenecht relaas van een wereld in oorlog, maar vooral ook van de strijd om het bestaan die gevoerd wordt door mannen die als pionnen naar het slagveld gestuurd wordt. Het enige waar deze jongens op kunnen steunen is de onderlinge kameraadschap, die levens redt en troost biedt in uren van opperste ellende.

Slechts een handjevol voor het leven getekende soldaten keert gewond en verminkt terug naar het vaderland: zij die de hel overleefden. Deed een beetje denken aan “Band of Brothers”.

Uitgeverij Sijthoff, De hel der verdoemden, Giulio Bedeschi, 320 blz.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Oorlog.