Der Assasine, van Gerhard Herm

Der Assasine, van Gerhard Herm

Dit boek handelt over moslemische broederschappen in het Midden Oosten…en er worden veel historische feiten mee in verweven rondom de diverse groeperingen in Libanon en Syrie.

Een zakenman wordt geconfronteerd met een moord voor zijn huisdeur en wordt daardoor in verband gebracht met het verleden van zijn vader en grootvader.

Al gauw blijkt dat zijn grootvader een belangrijke rol speelde en nog steeds speelt in een van de speciale broederschappen van de Islam. Oude dokumenten die het bezit bewijzen van grote gebieden in het Midden-Oosten blijken enorme waarde te hebben door de olie die in deze gebieden aanwezig is. Diverse geheimdiensten proberen in het bezit te komen van die papieren.

Hoort zich erg spannend aan, maar het boek geeft zoveel onverwachte flashbacks en gebruikt zoveel verschillende (arabische) namen voor dezelfde personen, dat het erg moeilijk te lezen is.

Tegen het einde van het boek groeide mijn verwarring steeds meer, en ik was blij toen ik het uitgelezen had en het boek kon afhaken.

Echt geen aanrader!

Geplaatst in Boeken in het Duits, Thriller.