In het net der chantage, Dominic Torr

In het net der chantageParijs! Roger Allison, homofiele employé van de Amerikaanse ambassade, is verwikkeld in een compromitterende verhouding. Hij raakt verstrikt in het net van de slimme Russische geheimagent Joeri Lebedin, de amoureuze, quasi-gevoelige, maar meedogenloze speler met verborgen camera’s, meeluisterende bandrecorders en in slaapkamerwanden geplaatste microfoons: bij uitstek geschikte attributen voor chantage, het dodelijke wapen in de koude oorlog…

Dominic Torr (schuilnaam van een functionaris in Amerika’s diplomatieke dienst) plaatst zijn meeslepende gegevens over de ‘oorlog zonder slagvelden’ tegen diepere achtergronden. En daarmee treedt hij in het voetspoor van befaamde schrijvers als Jospeh Conrad, Ernest Hemingway en Graham Greene.

BORN N.V. Uitgeversmaatschappij – Amsterdam/Assen – 1971 – 218 paginas – ISBN 90 283 0246 8

Oorspronkelijke titel: Diplomatic Cover © 1965 by Dominic Toor
Nederlands van: Adelheid van der Most
Omslagontwerp: Alex Jagtenberg
Omslagfot: Studio Lemaire

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective, Uncategorized.