Het mysterie van de spaanse grot, Geoffrey Household

Het mysterie van de spaanse grotEen angstaanjagende golf, hoger dan Dick ooit gezien heeft, komt uit het noorden op het kust aanrollen. Het volgende ogenblik stort de watermassa zich over hem heen en duwt  hem naar beneden, naar de rotsbodem. Als hij weer boven komt, is alles donker om hem heen. Hij is in een geheimzinnige, donkere grot en het is de vraag oh hij er ooit weer uit zal komen…

Dick kent de Spaanse noordkust goed; hij woont tenslotte al twee jaar in een dorpje in Asturië. Hij weet dat er grotten zijn, maar nog nooit is hij er in een doorgedrongen. En nu bevindt hij zich in een van de gevaarlijkste spelonken, waaruit ontsnapping praktisch onmogelijk is, en waarin bovendien een vreselijk geheim schuilt… Want juist met déze grot is iets mysterieus aan de hand. Verschillende malen, op gezette tijden, zijn er bij het kalmste weer voor dat stukje kust schepen vergaan zonder enige aanwijsbare oorzaak. De bijgelovige dorpelingen zijn er zeker van dat een boze macht in de grot schuilt.
Met Dicks ontdekking van een tweede grot begint de ontsluiering van het eeuwenoude mysterie, dat zo spannend beschreven is dat je het ademloos zult uitlezen.

Een boiend boek voor jongens van 12 tot 16 jaar.

PRISMA JUNIORES J 176 – Het pocketboek voor de jeugd – Utrecht/Antwerpen – 1961 – 152 paginas

Oorspronkelijke titel: The Spanish Cave
Uitgegeven door The Bodley Head Press, London
Vertaald door M. van Wieringen

Geoffrey Household (from the cover) werd in 1900 geboren. In 1922 verliet hij Engeland om in Roemenië een niew bestaan te beginnen als bankier. Maar op de duur beviel hem ook dat leven niet en hij verhuisde naar Spanje om bananen te gaan verkopen. Drie jaar woonde hij daar aan de noordkust, waar dit verhaal zich afspeelt. In 1930 verhuisde hij naar de Verenigde Staten en daar schreef hij dit boek, zijn eersteling. Later publiceerde hij weer in Engeland, samen met zijn Hongaarse vrouw, drie kinderen en twee katten.

Geplaatst in Uncategorized.