Gevecht om het goud, West Lathrop

Gevecht om het goud

Dit spannende verhaal speelt in Alaska, dat ruige maar boiende land ten noordwesten van Canada. Cleeve Britton, een flinke jongen van een jaar of veertien, woont er al twee jaar en hij is helemaal gewend aan het primitieve leven. Net als de andere bewoners suist hij in razende vaart over de eindloze witte vlakken met zijn slee, getrokken door een span honden. Er is een nieuw, nog jong dier, Git, een prachtige zwarte Malamutehond. Toen Cleeve hem voor het eerst zag wist hij meteen dat Git zijn lievelingshond zou worden. Maar dat hij met het dier een adembenemend avontuur zou beleven, kon hij niet vermoden…

Dat avontuur begint als Cleeve wordt aangehouden door een man die zegt dat hij van de politie is een twee goudrovers zoekt. Te laat krijgt Cleeve argwaan. Pas als hij al helemaal in de macht van de man is, ontdekt hij dat de vent zelf een van de gouddieven is!
Cleeve zit in een heel moeilijk parket. Ontsnappen is vrijwel onmogelijk in die witte wildernis waar iedere figuur kilometers ver te zien is. Toch waagt Cleeve het, samen met Git. Maar daarmee is zijn angstige avontuur nog lang niet ten einde!
Een prachtig, goedverteld boek vol spanning en avontuur.
Voor jongens van 12 – 16 jaar.

Prisma-Juniores J152 – © 1961 by Het Spectrum Utrecht / Antwerpen – 190 paginas

Oorspronkelijke titel: Dogsled danger
Nederlands van C. Verlinden-Bakx
Illustraties van Richard M. Powers

West Lathrop (from the cover) is dol op het buitenleven. En dan niet op het buitenleven zoals de meeste mensen dat kennen: een kalm wandelingetje over de hei, of een beetje tuinieren in een eigen tuintje. Nee, hij houdt van het primitieve leven in die delen van de wereld waar de natuur nog onbedorven is. Hij weet dit moeilijke maar avontuurlijke leven heel goed te beschrijven, zoals uit al zijn boeken duidelijk blijkt. Van zijn hand verschenen eerder in de reeks Prisma-Juniores: Juno, de trouwe wolfshond, Het drijvende circus en Pioniers van de prairie.

Geplaatst in Uncategorized.