Biggles en de Interpol, W. E. Johns

Biggles en den Interpol

Als je met een vliegtuig in de lucht bent, is alles in orde of het is niet in orde. Als alles in orde is, hoef je niet te tobben. Als niet alles in orde is, kunnen er twee dingen gebeuren. Of je valt of je valt niet. Of je raakt gewond, of je raakt niet gewond. Als je niet gewond raakt, hoef je niet te tobben. Als je wel gewond raakt, kunnen er twee dingen gebeuren. Of je wordt beter, of je gaat dood. Als je beter wordt, is er geen reden om te tobben. En als je dood gaat, kun je niet meer tobben.

PRISMA JUNIORES J 115 – Utrecht/Antwerpen – © 1960 by Het Spectrum – 183 paginas

Oorspronkelijke titel: Biggle’s Combined Operation
Illustraties van R. van Giffen
Nederlands van A. J. Richel

Captain W. E. Johns (from the cover) kwam na sinds 1913 in het leger te hebben gediend, in 1916 bij de Engelse luchtmacht. Ook na de eerste Wereldoorlog bleef hij vliegen en voerde hij vele gevaarlijke en minder gevaarlijke opdrachten uit met zijn voor onze begrippen gammele ‘kistje’. In 1930 hield hij op met vliegen en ging er over schrijven in kranten en boeken. In 1939 schreef hij zijn eerste Biggels-boek. Sindsdien zijn de naam can captain Johns en van zijn heldenfiguur Biggles voor de jongens in bijna twintig landen, waaronder Engeland, Frankrijk, Duitsland en Nederland, een begrip geworden voor spannende, avontuurlijke boeken. In Engeland is zelfs een speciale Biggles-club opgericht! Dat is niet te verwonderen, want zoals hijzelf vele avonturen met zijn vliegtuig heeft beleefd, zo neemt ook het vliegtuig een belangrijke plaats in de ijzingwekkende belevenissen van Biggles en zijn onverschrokken makkers.

Geplaatst in Uncategorized.