De hel in zakformaat, Stanley West

De hel in zakformaatOmdat het niet druk was in de detective-business, vond Mark Ryan dat hij langzamerhand wel aan een vis-vakantie toe was. Hengelen was zijn hobby en al zijn visgerei lag keurig kant en klaar in zijn auto, die hij alleen nog maar van voldoende benzine behoefde te voorzien om er tussenuit te trekken.
Maar er kwam iets tussenbeide…!
Bij het benzinestation stond en andere auto, een oude Buick en Mark keek met belangstelling naar de slapende vrouw achterin. Tot hij met een schok tot de ontdekking kwam dat die slaap wel èrg onnatuurlijk was…

Het laatst dat iemand Leila Trevor in leven had gezien was op het geanimeerde feest, dat de schatrijke Pearl Flynn, de beroemde erfgename van Nat Clark, de varkenskoning uit Chicago, had gegeven.
Leila was toen in gezelschap geweest van Mike Manusco, de eigenaar van een louche nachtclub, waar een verboden stiptease-nummer talrijke bezoekers iedere avond opnieuw boeide.
Maar het vreemde was dat niemand haar had zien weggaan…
Op dat feest waren nog andere vreemde vogels geweest, want Pearl Flynn was niet kieskeurig wat haar gasten betrof. Zoals bijvoorbeeld  Leo Stürz, alias Rex Latimer en vooral de befaamde Max Dania, jaren geleden een topfiguur in de onderwereld, thans in schijn rustend doch boordevol activiteit.
Met deze figuren raakt Mark Ryan in de clinch, met wisselend succes. Daarbij kruisen verschillende andere kleurrijke figuren zijn pad. De mooie blonde Gloria Flyn, de stripdanseres Carmen Roméro, een negerbediende met één arm en andere personen aan beide zijde van de Wet.
Maar wie was toch de geheimzinnige vreemdeling, met de lichaamskracht van een rinoceros, die op de meest onverwachte ogenblikken in het verhaal komt opduiken?

Real-Reeks 206 – Uitgeversmaatschappij “De Combinatie” N.V. – Rotterdam MCMLXV – 192 paginas

Stanley West (zie http://www.crime.nl/auteurs/west.html)

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective, Fictie.