De dood in een hoekje, Richard Ellington

De dood in een hoekjeEen knappe jonge actrice is onder raadselachtige omstandigheden vermoord en bij zijn nasporingen in deze zaak komt Steve Drake, een particulier detective, in der wereld van de televisie terecht waar hij kennis maakt met Ralph Bishop, een bekend acteur, en de regisseur Larkin. Diens vrouw vertrouwt Drake toe, dat ze een verhouding heeft met Bishop, die deswege gechanteerd wordt door een onbekende. Zij roepen daarom de hulp in van de detective.

Dan slaat de grimmige Dood in zijn hoek weer toe: een tweede moord volgt onder dezelfde geheimzinnige omstandigheden.
Drake verdenkt zijn nieuwe kennissen, maar zij hebben een stevig alibi.
Een oud familie-album levert een nieuw spoor op, doch eerst nadat op Drake zelf in het nachtelijk New York een moordaanslag is gepleegd. Bestaat er verband tussen deze misdaden? Wie is de schuldige? Is het Robert Packard, de fijne gentleman uit het zuiden, eens en gevierd acteur, doch aan lager wal geraakt door de drank, die hij het toneel van de misdaad zag veralten? Of de beeldschone actrice Nina Storm, die hij in de late avond aantrof in een kamer waar een dode man achter de schrijftafel lag? Slechts aan het eind zullen we met Drake te weten komen wie de Dood uit zijn hoek lokte om een ontijdig einde te maken aan twee levens en zijn luguber spel te spelen met de verbijsterde kleine wereld om hen heen.

Real-Reeks 51 – Uitgeversmaatschappij “De Combinatie” N.V. – Rotterdam – MCMLX – 192 paginas

Oorospronkelijke titel: Shakedown
Vertaling door Peter Flooren

Richard Ellington (1914-1980) wrote only five mysteries, and all five featured a Manhattan-based private eye named Steve Drake.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective, Fictie.