De roekeloze rebelse, Richard Meade

De roekeloze RebelseAllison holde naar de brandende tank toe. De koepel was nog niet door de vlammen verzwolven, maar dat kon elk ogenblik gebeuren. Hij aarzelde. Toen slaakte hij een diepe zucht en liet zich in de koepel vallen.
Het was alsof hij in de hel viel. Er speelden al lage vlammen helder over de vloer, dansten rond de koperen cilinders. Als hij geluk had zou er tijd zijn voor één schot.
Hij nam een brantgranaat, schoof hem in de stootbodem en het blok smakte dicht. Toen greep hij het richtapparaat. Hij richtte langsaam, nauwkeurig. Als hij miste was het met hen gedaan. Toen drukte hij op het vuurpedaal.
Er gebeurde niets. De tank had geen stroomvoorziening meer…

De dodelijke Donau en De roekeloze rebelse vormen de eerste twee delen van een nieuwe Amerikaanse thrillerreeks met als hoofdfiguur de internationale wapenhandelaar John Allison: een veelbeproefd man die bij voortduring al zijn scherpzinnigheid en lichaamsjkracht moet inzetten om zich – met of zonder Colt Python in de hand – staande te houden temidden van meedogenloze politici, beroepsmoordenaars, vrouwen, tanks en fanatici; maar ook hij ontkomt niet aan de situaties waarin hij partij moet kiezen: eerst voor de vrijheidsstrijders in het Westafrikaanse Akanara (De dodelijke Donau), vervolgens voor Fräulein Erika, die de wereld afreist, op zoek naar zichzelf (De roekeloze rebelse).

Reeks Zwarte Beertjes 1552 – A.W. Bruna & Zoon – Utrecht / Antwerpen – 192 paginas

Oorspronkelijke titel: The Lost Fräulein
Vertaling: F. Lancel
Omslag: Robert Nix
1973 – ISBN 90 229 1552 2
D1973093963

Ben Haas (aka as John Benteen, Thorne Douglas, Richard Meade, and possibly other names) zie hier…

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective, Fictie.