De helden van het laatste uur, Hans Hellmut Kirst

De helden van het laatste uurHet jaar 1944 loopt ten einde. Langzamerhand ziet zelfs de meest fanatieke en optimistische Duitse soldaat dar de nederlaag onafwendbaar is. Overal worden de legers van het Derde Rijk verslagen en in de pan gehakt. De verliezen zijn zwaarder dan ooit. Miljoenen jonge soldaten worden genadeloos opgeofferd aan de grillen van de Führer, die weigert de rampzalige werkelijkheid onder ogen te zien.

Kolonel Viktor van Verweiser voert het bevel over een hoogst uitzonderlijk opleidingskamp. In een afgelegen dal ergens in de Alpen worden mannen opgeleid voor een laatste wanhoopsdaad, die de loop der geschiedenis moet veranderen.
In feesten, bacchanalen en wilde orchieën zoeken de laatste ‘Uebermenschen’ verstrooiing en vergetelheid voor het besef dat ze ieder moment de oorlogshel ingestuurd kunnen worden.
Soldaat Singer, een eenling tegen wil en dank, en luitenant Kersten slagen erin het hermetisch afgesloten kamp binnen te dringen. Hun pogingen deze mensen uit hun waanzinnige droomwereld te dien ontwaken en hen terug te brengen naar de werkelijkheid worden duur betaald. Want waar alle regels van fatsoen en moraal overboord zijn gesmeten telt nog maar één ding: overleven… Ten koste van wie of wat ook…
Een benauwend realistische en buitengewoon spannende roman van de schrijver van 08/15 de Partij en vele andere beroemde oorlogsromans.

MCMLXXXII De Boekerij Amsterdam / Brussel – ISBN 90 10 04113 1 – 317 paginas

Oorspronkelijke titel: Ausverkauf der Helden
Vertaling: H. Coerwinkel
Omslagontwerp: Studio Myosotis

Hans Hellmut Kirst, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Hellmut_Kirst

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Fictie, History.