In de ban van bedrog, Elizabeth George

In de ban van bedrogOp een zomerse ochten doet Ian Armstrong tijdens een eenzame strandwandeling een macabere ontdekking. Een bloeddorstige troep meeuwen stort zich krijsend op een betonnen bunker. Ian weet dat hier, aan de kust van Essex, geregeld dode zeehondjes aanspoelen en hij vindt inderdaad een lijk in de bunker, maar niet van een beest. Wat Ian aantreft is het ontzielde, zwaar verminkte lichaam van een man.

Een tragische vondst, die voor de nodige commotie zorgt in de badplaats Balford-le-Nez. Vooral in Pakistaanse kringen, want het slachtoffer blijkt Haytham Querashi te zijn, een jongeman die op het punt stond te trouwen met de enige dochter van de belangrijkste man binnen de lokale Pakistaanse gemeenschap. De Pakistanen zijn ervan overtuigd dat Haytham vermoord werd en verwijten de politie laksheid en terughoudendheid bij het onderzoek. De dreiging van de rassenonlusten hangt zwaar over het anders zo rustige badplaatsje.

Geintrigeerd door de complexiteit van de situatie besluit brigadier Barbara Havers haar welverdiende strandvakantie te onderbreken. Ze biedt haar medewerking aan, niet in de laatste plaats omdat het onderzoek wordt geleid door Emily Barlow, de door haar zo bewonderde inspecteur. Een samenwerking van twee doortastende vrouwen, die zijn vruchten lijkt af te werpen, totdat Barbara tot de ontdekking komt dat er maar een persoon op de wereld is die je kunt vertrouwen. Dat ben je zelf…

Zwarte Beertjes © 1997 A. W. Bruna Uitgevers B. V., Utrecht – ISBN 90 449 2791 4 – 528 paginas

Oorspronkelijke titel: Deception On His Mind
Vertaling: Rie Neehus

Elizabeth George
From Wikipedia, the free encyclopedia

This is an article about the American detective novelist Elizabeth George.
Susan Elizabeth George (born 26 February 1949) is an American author of mystery novels set in Great Britain. Eleven of her novels, featuring her character Inspector Lynley, have been adapted for television by the BBC as The Inspector Lynley Mysteries.
She was born in Warren, Ohio, but moved to the San Francisco Bay Area when she was eighteen months old. She was a student of English, receiving a teaching certificate. While teaching English in the public school system, she completed an advanced degree in psychology.
Her first published novel was A Great Deliverance in 1988, featuring Thomas Lynley, Lord Asherton, a Scotland Yard inspector of noble birth; Detective Sergeant Barbara Havers, Lynley’s partner, from a very working-class background; Lady Helen Clyde, Lynley’s girlfriend and later wife, of noble birth as well; and Lynley’s friends Simon and Deborah St. James.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Fictie.