Zand over Elena, Elizabeth George

Zand over ElenaElena Weaver is doof maar leidt ondanks die handicap een zelfstandig bestaan als studente in Cambridge. Elke morgen gaat ze in alle vroegte joggen langs de rivier. Haar overbezorgde vader staat er echter op dat ze daarbij begeleidt wordt door zijn tweede vrouw Justine. Ongeduldig staat Elena op die bewuste, nog donkere ochtend te wachten op haar stiefmoeder. Er hangt een onheilspellende mist over de ontmoetingsplaats bij de rivier en Elena wordt langzaam maar zeker angstig. Rond een uur of zeven treft de schilderes Sarah Gordon Elena’s ontzielde lichaam aan.

Inspecteur Thomas Lynley en brigadier Barbara Havers worden in deze mysterieuze moordzaak al snel geconfronteerd met allerlei verdachten. Ook komen zij erachter dat Elena helemaal niet zo’n bewonderenswaardig lieverdje was als iedereen wel dacht. Haar bruisende ‘geheime’ leven kende een flink aantal bedpartners onder studenten en docenten.
Toch houdt iedereen in Elena’s omgeving hardnekkig de facade van wederzijdse liefde en toewijding van de jonge vrouw, haar vader en haar stiefmoeder in stand. Lynley en Havers krijgen echter al snel argwaan.

Zwarte Beertjes © 1993 A. W. Bruna Uitgevers B. V. Utrecht – ISBN 90 449 2484 2 – 360 paginas

Oorspronkelijke titel: For the Sake of Elena
Vertaling: Marcella Houweling

Elizabeth George
From Wikipedia, the free encyclopedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_George

This is an article about the American detective novelist Elizabeth George.

Susan Elizabeth George (born 26 February 1949) is an American author of mystery novels set in Great Britain. Eleven of her novels, featuring her character Inspector Lynley, have been adapted for television by the BBC as The Inspector Lynley Mysteries.

She was born in Warren, Ohio, but moved to the San Francisco Bay Area when she was eighteen months old. She was a student of English, receiving a teaching certificate. While teaching English in the public school system, she completed an advanced degree in psychology.

Her first published novel was A Great Deliverance in 1988, featuring Thomas Lynley, Lord Asherton, a Scotland Yard inspector of noble birth; Detective Sergeant Barbara Havers, Lynley’s partner, from a very working-class background; Lady Helen Clyde, Lynley’s girlfriend and later wife, of noble birth as well; and Lynley’s friends Simon and Deborah St. James.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective, Fictie, Thriller.