De Exorcist, William Peter Blatty

De ExorcistDe Duiveluitdrijver

Wat speelt zich in dit huis af?

Enige reacties uit de pers:

‘Tot diep in de nacht las ik De Exorcist:
Schokkend, aangrijpend, bladzijde na bladzijde spannender.’

‘Steeds doorgaande spanning tot een verbazingwekkend slot, dat men niet snel zal vergeten.’

‘Een van de aangrijpendtse boeken ooit verschenen.’

‘Zowel bij gelovigen aln niet-gelovigen de meest besproken roman sinds jaren.’

Triton Pers / Amsterdam – © 1971 Omega Boek B. V. – ISBN 90 6057 422 2 – 351 paginas

Oorspronkelijke titel: The Exorcist
Vertaling: Heinz Wallisch

William Peter Blatty
from http://nl.wikipedia.org/wiki/William_Peter_Blatty

William Peter Blatty (New York City, 7 januari 1928) is een Amerikaanse schrijver en filmmaker. Hij schreef onder meer de roman The Exorcist, die in 1973 werd verfilmd tot de gelijknamige horrorklassieker The Exorcist. Blatter regisseerde in 1990 zelf het tweede vervolg daarop, The Exorcist III, die hij baseerde op zijn boek Legion. Hij beschouwde Exorcist II: The Heretic, dat niet gebaseerd was op één van zijn boeken, als niet bestaand.

Blatty publiceerde in 1973 zijn autobiografie onder de naam I’ll tell them I remember you, waarin hij onder meer het schrijfproces van The Exorcist beschrijft. Hij vertelt onder meer dat het overlijden van zijn moeder een grote rol speelde.

Blatty won gedurende zijn carrière onder meer Golden Globe Awards in 1973 en 1980. In 1998 kreeg hij de Stoker Award (genoemd naar Bram Stoker) voor zijn gehele ouvre. Blatty heeft een echtgenote en zeven kinderen.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Fictie, Thriller.