De ster van Babylon, Barbara Wood

De ster van BabylonOp een stormnacht wordt de jonge archeologe dr. Candice Armstrong aan het sterfbed van haar oude leermeester professor John Masters geroepen. Hij smeekt haar de Ster van Babylon te zoeken en voor vernietiging te behoeden. Later vertelt de knappe zoon van de professor, inspecteur van politie Glenn Masters, dat de dood van zijn vader geen toeval is. Samen gaan Candice en Glenn op reis om de laatste wens van de professor in te willigen en te proberen het mysterie omtrent de Ster van Babylon op te lossen.

Hun speurtocht leidt hen naar een ultra geheim genootschap, de Alexandrijnen, dat zijn wortels heeft in het oude Egypte. De machtige leider van de orde probeert het duo uit alle macht te dwarsbomen en deinst nergens voor terug. Candice en Glenn komen in een levensgevaarlijke positie terecht. Van Londen en Los Angeles tot Damuscus; van onbekende hiërogliefenteksten tot verloren gewaande bijbelfragmenten en de profetieën van Nostradamus, worden mysteries onthuld die zelfs het voortbestaan van de mensheid bedreigen.

DE STER VAN BABYLON: Een formidabel spannend en romantisch verhaal, dat uitblinkt door de zorgvuldige aandacht voor historische details. Geschreven door een ware specialiste van het genre, in de traditie van De Da Vinci Code.

© 2006 by The House of Books, Vianen / Antwerpen – ISBN 90 443 1584 6 – 400 paginas

Oorspronkelijke titel: Star of Babylon
Vertaling: Ellis Post Uiterweer
Omslagontwerp: Getty Images/Will & Deni McIntyre

Barbara Wood
From Wikipedia, the free encyclopedia

Barbara Wood (b. January 30, 1947 in Lancashire, England) is an American writer of historical -romance novels.
Barbara Wood was born January 30, 1947 in Lancashire, England. Her family moved to California where she grew up.
http://en.wikipedia.org/wiki/Barbara_Wood
http://www.barbarawood.com/

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective, Fictie, Thriller.