Zo spreekt uw lichaam, R. Dale Guthrie

Zo spreekt uw lichaamWaarom zijn sprookjesprinsessen altijd blond, mannequins altijd slank en pin ups meestal flink geproportioneerd? Waarom dragen mannen baarden en snorren?

“Zo spreekt uw lichaam” geeft het antwoord op deze en nog veel meer vragen. Het is een hoogst interessante studie over wat men zou kunnen noemen de “sociale lichaamsdelen”: die kenmerkende delen van het menselijk lichaam die een bijzonder effect hebben op welhaast alle aspecten van ons leven – ons gedrag, onze status, onze seksualiteit. Baarden, tanden, lengte, gezichtsvorm, gestalte, haar, borst, heupen, huidkleur en talrijke andere fysieke kenmerken hebben zich ontwikkeld tot zeer betekenisvolle “communicatievormen”. “Zo spreekt uw lichaam” gaat na waarom deze bijzondere kenmerken ontstonden en welke invloed zij hebben op ons dagelijks leven. Het is een beurtelings amusant, verbijsterend en verhelderend boek, dat ons beter doet begrijpen “waarom we eruitzien zoals we eruitzien”.

H. Meulenhoff Baarn – ISBN 90 224 0249 5 – 210 paginas

Oorspronkelijke titel: Body Hot, Spots
Vertaling: Joy de Wit
Omslagontwerp: Studio Myosotis
Omslagdia: F. Siebeling

R. Dale Guthrie
(from the cover )

Dr. Guthrie, hoogleraar biologie aan de Universiteit van Alaska, ontdekte dat veel menselijke lichaamskenmerken nimmer wetenschapelijk waren onderzocht, n. l. die welke veel meer een rol spelen in ons sociaal gedrag dan in ons pogen het hoofd te bieden aan fysieke omstandigheden. Dr. Guthrie paste de principes van de “dierlijke sociale anatomie” toe op de fysieke structuur van de mens en stelde daarmee de studie ven het menselijk gedrag in een verrassend nieuw perspectief.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands.