Het tolhuis, Paul Janssen

Het tolhuisHet Romeinse Rijk in verval onderneemt nog één poging om het opkomende Christendom tot staan te brengen.
Een duivels complot tegen de Romeinse keizer tekent zich af in de krochten van een mysterieus tolhuis!

Het is het jaar 305 na Christus: de wereld staat op voet van oorlog met zichzelf. Rome is niet meer. De Romeinse keizer Diocletianus ziet het opkomende christendom als een grote bedreiging en ontbiedt militairen, rechtsgeleerden en filosofen naar zijn hoofdstad Nicomedea in Klein Azië. Deze vergadering is de aanzet tot de laatste grote christenvervolging in de klassieke oudheid.

Porphyrius, de laatste grote leider van de Romeinse filosofenschool en een van de meest geleerde mannen van zijn tijd, wordt ook ontbonden. De uitkomst van de vergadering zorgt voor grote ontlusten in de stad. Porphyrius raakt in conflict met de keizer en ziet zich genoodzaakt terug te keren naar Italië.
Op zijn terugreis ontmoet hij vijf reizigers die met hem meereizen naar een mysterieuse plek die het Tolhuis wordt genoemd. Ongewild raakt Porphyrius zo betrokken bij een complot om de keizer te vermoorden.
Aan de hand van Porphyrius’ verslag wordt de lezer meegenomen in een wervelende opeenvolging van intriges, religieuze omwentelingen en bloedige oorlogen tegen de Perzen.

Paul Janssen (1952) werd geboren in Alkmaar en woont sinds 1974 in Amsterdam.
Het Tolhuis is zijn eerste roman.

© 2006 Company of Books, Leeuwarden – ISBN 90 8519 3890 – 429 paginas

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Fictie, History.