Het schaduw ritueel, Eric Giacometti – Jacques Ravenne

Het schaduw ritueelIn Rome wordt een archivaris van een vrijmetselaarsloge op rituele wijze vermoord. In Jeruzalem ondergaat een archeoloog hetzelfde gruwelijke lot.
De Franse politiecommissaris Antoine Marcas, zelf een vrijmetselaar, wordt onderwijl geconfronteerd met een groep genadeloze moordenaars die behoren tot een occult genootschap van nazi’s, het Thule-Gesellschaft genaamd.

Het Thule-Gesellschaft blijkt een organisatie die contacten heeft met vele reactionaire ondergrondse groeperingen in Europa. Vastbesloten de plannen van de groep te dwarsbomen begint Marcas aan een verbeten jacht die hem door heel Europa voert – met het kwaad op de hielen…

MYNX ©2006 De Boekerij bv – Amsterdam – ISBN 10: 90 225 4672 1 – ISBN 13: 978 90 225 4672 7 – 384 paginas

Oorspronkelijke titel: Le rituel de l’ombre
Vertaling: Margreet van Muilwijk

Onderzoeksjournalisten Eric Giacometti en vrijmetselaar Jacques Ravenne zijn al vijfentwintig jaar bevriend en maken met Het schaduwritueel voor het eerts gebruik van hun indrukwekkende kennis van de vrijmetselarij.
http://www.giacometti-ravenne.fr/

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Fictie, Thriller.