Het spoor van water, Gemma O’Connor

Het spoor van waterHet spoor van water is het verhaal van de jonge Gil Recaldo, die een geheim uit zijn verleden meedraagt. Gil, geboren als Gil Sweeney, is de zoon van V.J. Sweeney, de man die op zee verdronk voordat hij kon worden aangeklaagd wegens de moord op de Amerikaanse Evangeline Walter. Zijn verdrinkingsdood riep vele vragen op. Was het een ongeluk? Of was het een te makkelijke oplossing voor de gruwelijke moord op Evangeline?

Gil gelooft niet dat zijn ouders hem de waarheid over het gebeurde hebben verteld. Er zijn te veel vragen, te veel beelden die zich in zijn hoofd hebben vastgezet, beelden die niet overeenkomen met de offici?le versie van het verhaal. In het vorige boek van Gemma O’Connor, Diepe wateren, was Gil nog maar een kleine jongen, getraumatiseerd door zijn gewelddadige vader. Nu is hij volwassen en op zoek naar antwoorden. Hij wil weten wat er echt gebeurd is – maar kan hij daarmee leven?

© 2003 De Boekerij bv – Amserdam – ISBN 90 225 3353 0 – 272 paginas

Oorspronkelijke titel: Following the wake
Vertaling: Mireille Vroege

Gemma O’Connor
From Wikipedia, the free encyclopedia

Gemma O’Connor is an Irish mystery writer born in Dublin in 1940. In 1995 she published her first mystery story which became successful. Educated in Ireland and France, she lived in Oxford, where she worked as a bookbinder, restorator and stewardess before becoming a writer.

Her crime novels are:
Sins of omission
Falls the shadow
Farewell to the Flesh (1998)
Time to remember
Walking on water

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective, Fictie, Thriller.