Het Osterman weekend, Robert Ludlum

Het Osterman weekendGeen zorgeloos weekend, maar een explosie van geweld.
Eén van hen is een spion – maar wie ?

Vol verwachting ziet John Tanner uit naar een weekend met zijn beste vrienden, Bernie en Leila Osterman, die van de westkust overkomen naar zijn kapitale woning in het villadorp Saddle Valley, even buiten New York. Twee andere echtparen uit het dorp zullen ook van de partij zijn.

Dan krijgt John de vertrouwelijke informatie dat enkele van zijn vrienden behoren tot Omega, de meedogenloze organisatie van een oorlogszuchtige buitenlandse regering. In dit weekend moet de ontmaskering plaatshebben. De vrienden worden verontrust door mysterieuze boodschappen. Vreemde voorvallen rondom het gezin Tanner doen de spanning tot het uiterste stijgen. Als het dreigende onweer losbarst, komt het ook in het dorp tot een gewelddadige explosie.
Het verbijsterende slot komt wanneer John Tanner besluit van gejaagde tot jager te worden…

© 1973 Nederlandse uitgave: Uitgeverij L.J. Veen B.V. – Wageningen – 231 paginas

Oorspronkelijke titel: The Osterman Weekend
Vertaling: Marion Meisner-Verhoef

Robert Ludlum
from http://nl.wikipedia.org/wiki/Robert_Ludlum

Robert Ludlum (New York, 25 mei 1927 – Naples (Florida), 12 maart 2001) was de Amerikaanse auteur van 21 spionagethrillers. Er zijn meer dan 210 miljoen van zijn boeken gedrukt, en deze zijn vertaald in 32 verschillende talen. Ludlum was ooit een theateracteur en -producent. In het begin van carrière schreef Ludlum onder de pseudoniemen Jonathan Ryder en Michael Shepherd.

Biografie
De auteur groeide op in New Jersey. Na de dood van zijn vader stuurde zijn moeder hem naar een kostschool in Connecticut. Op de Cheshire Academy maakte hij kennis met theaterproducties. Vlak voor het afronden van zijn studie aan de Wesleyan University, Middletown, trouwde hij in 1951 met Mary Ryducha, een actrice. Robert en Mary kregen drie kinderen.
Robert Ludlum begon zijn carrière als acteur en theaterproducer. Hij speelde in verschillende Broadway-producties en werkte als acteur en producer mee aan 200 televisieprogramma’s.
In 1971 verscheen zijn eerste boek, De Scarlatti erfenis. Velen zouden volgen en bestsellers worden. Verschillende van die boeken zijn ondertussen verfilmd.
Na zijn dood in 2001 verschenen er nog verschillende boeken onder zijn naam (en dit zal voorlopig ook zo blijven gebeuren). Verschillende schrijvers werken verder aan zijn boeken, onder andere Eric Van Lustbader en Gayle Lynds. Deze laatste werkte reeds samen met Ludlum voor de “Covert-One”-reeks. Eric Van Lustbaders bekendste boek is “Het Bourne Testament” (The Bourne Legacy). Deze auteur zette het werk van Ludlum verder in de populaire reeks omtrent het personage Jason Bourne.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Fictie, Thriller.