Losprijs, Ruth Rendell

LosprijsEen inspecteur Wexford-mysterie
Dora Wexford heeft grote moeite met de geplande aanleg van een ringweg rondom Kingsmarkham. Ze sluit zich aan bij een actiegroep. Anders dan zijn vrouw weigert inspecteur Wexford zich er mee te bemoeien.
Maar zodra de eerste werkzaamheden beginnen, ontdekken de wegenbouwers het ontzielde lichaam van een jonge vrouw. En alsof dat niet genoeg is, verdwijnt er plotesling een aantal personen. Eén verdwijning ligt Wexford zeer na aan het haart…

© 1998 Uitgeverij Het Spectrum B.V. – ISBN 90 274 7267 X – NUGI 332 – 405 paginas

Oorsponkelijke titel: Road Rage
Vertaling: Hugo en Nienke Kuipers

Ruth Rendell
from http://nl.wikipedia.org/wiki/Ruth_Rendell

Ruth Barbara Rendell, geboren als Ruth Grasemann, (Londen, 17 februari 1930) is een Britse schrijfster van psychologische misdaadromans. Ze heeft de bijnaam “Queen of Crime” en schrijft ook wel onder het pseudoniem Barbara Vine.

Ze werkte aanvankelijk als journalist voordat ze in 1964 haar eerste roman schreef. Ze wordt vooral geroemd om haar taalgebruik en de diep uitgewerkte karakters. Ook zijn in haar boeken de sociale veranderingen te zien. Zo besteedt ze in haar recentere boeken aandacht aan de veranderde sociale status van vrouwen en huiselijk geweld.

Voor haar werk heeft ze veel prijzen gekregen. In 1997 kreeg ze de niet-erfbare titel barones. Ze zit in het House of Lords namens de Labour Party.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective, Fictie, Thriller.