Het uur der waarheid, Douglas Reeman

Het uur der waarheid is het verhaal van de mijnenveger HMS Rob Roy, tijdens de laatste anderhalf jaar van de Tweede Wereldoorlog. Het is ook het relaas van de commandant van het schip, luitenant-ter-zee Ian Ransome, en zijn tachtig bemanningsleden.
Wanneer Ransome het bevel krijgt om van Het Kanaal naar de Middellandse Zee te vertrekken, weet hij dat de gammele Rob Roy op het punt staat de grootste uitdaging in haar lange leven aan te gaan…

©1989 De Boekerij bv – Amsterdam – ISBN 90 225 2200 8 – 369 paginas

Oorspronkelijke titel: In Danger’s Hour
Vertaling: G.J. van den Berg
Omslagontwerp: Hesseling Desihn, Ede

Douglas Reeman
From Wikipedia, the free encyclopedia

Douglas Edward Reeman (born 15 October 1924, Thames Ditton) is a British author who has written many historical fiction books on the Royal Navy, mainly set during either World War II or the Napoleonic Wars.

Reeman joined the Royal Navy in 1940, at the age of 16, and served during World War II and the Korean War. He eventually rose to the rank of lieutenant. In addition to being an author, Reeman has also taught the art of navigation for yachting and served as a technical advisor for films. Douglas married Canadian Kimberley Jordan in 1985.

Reeman’s debut novel, A Prayer for the Ship was published in 1958. His pseudonym Alexander Kent was the name of a friend and naval officer who died during the Second World War.[1] Reeman is most famous for his series of Napoleonic naval stories, whose central character is Richard Bolitho, and, later, his nephew, Adam. He also wrote a series of novels about several generations of the Blackwood family who served in the Royal Marines from the 1850s to the 1970s, and a non-fiction account of his World War II experiences, D-Day: A Personal Reminiscence (1984).

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Fictie, History, Oorlog.