Die Variante von Hinrich Mathiesen

Weer een boek uitgelezen (lekker grote letters, dus dat leest gemakkelijk, ha, vooral voor mannen boven de 50…)

In Die Variante van Hinrich Mathiesen wordt een rijke Duitse zakenman van rond de 50 jaar geconfronteerd met het verloop van zijn leven, dat langzamerhand uit voorspelbare (zowel erotische als zakelijke) hoogte- en dieptepunten bestaat, maar in feite toch maar een sleur is die hem steeds minder bevalt.

Tijdens een eenzame tijd dat hij gekidnapt en gevangen gehouden wordt, relativeert hij zijn levensstijl en denkt na over wat hij wil: wat nieuws, zich bezinnen op het doel van leven, zich onafhankelijk voelen, iets nieuws proberen, en de verantwoordelijk van huwelijk, familie en zaak een tijdlang van zich af kunnen schuiven, in de hoop dat daarna alles weer prikkelend fris en nieuw wordt.

Als zijn familie het losgeld heeft overhandigd aan de kidnappers en hij vrijgelaten wordt, keert hij niet meer terug naar zijn familie, maar probeert in Zuid-Spanje onder een nieuwe identiteit onder te duiken.

Hij beleeft in Spanje een intense relatie, maar moet vaststellen dat de mensen die hij achterlaten wilde, in gedachten toch alomtegenwoordig zijn.

Tegen de tijd dat zijn familie in Duitsland van hem opnieuw iets verneemt, slaat het noodlot toe.

Aan te bevelen voor iedere man boven de 50…

Verschenen bij Uitgeverij Bertelsman, 480 pagina’s.

Geplaatst in Boeken in het Duits.