Das schwarze Herz der Stadt, Rupert Thomson

Originele titel: The five gates of Hell.
Een echte Roman Noir, een beklemmende beschrijving van het leven van twee totaal verschillende jonge mensen, de een verstrikt in een crimineel milieu, de andere uit een liefhebbende familie. Hun beider leven wordt gedomineerd door een begrafenisondernemer die zijn beroep misbruikt om mensen te verkrachten en te vermoorden en vervolgens laat verdwijnen.
Ik was blij toen ik het uithad… geen aanrader

Das Schwarze Herz der Stadt, van Rupert Thomson, 540 pagina’s

From Wikepedia:

Rupert Thomson (born 1955) is a UK novelist who has published seven novels to date (2006).

Thomson was born on the southern coast of England, UK in 1955. He was educated at Christ’s Hospital School. At seventeen years of age, he was awarded a scholarship to Cambridge University. After working as a copywriter in London, he moved to Italy in 1982. Since then, he has lived in many cities throughout the world, and currently resides in Barcelona, Spain.

Novels

* Dreams of Leaving, 1987
* The Five Gates of Hell, 1991
* Air & Fire, 1993
* The Insult, 1996
* Soft!, 1998
* The Book of Revelation, 1999
* Divided Kingdom, 2005

External links: http://www.dividedkingdom.co.uk/default.asp

* Divided Kingdom – official site (includes biography)

Geplaatst in Boeken in het Duits.