Ein Hauch von Seide, Elisabeth Gage

Originele titel: A Glimpse of Stocking van Elisabeth Gage vertelt de Hollywood ervaringen van Annie Havilland, die bij haar eerste casting brutaal verkracht wordt en er na diverse pogingen toch in slaagt om een van de grootste sterren in de filmwereld te worden. Haar peiniger, een van de machtigste Hollywood bossen, doet er alles aan om dat te voorkomen, en dat leidt tot erg pijnlijke ervaringen voor Annie.

Gekoppeld aan haar leven wordt een rode draad getrokken met haar halfzus Christine, die als “succesvolle” kindprostituee door haar moeder wordt ingezet. Een boek vol brutaal geweld (zo eindigt een huurmoordenaar met doorgesneden hals en zijn eigen teelballen in zijn mond…), sex en intrigen, maar de vele beschrijvingen van wat de verschillende personages denken over hetgeen andere personen denken is ten eerste erg ver gehaald en daardoor ongeloofwaardig. Een boek waarvan sommige erotische passages wel heel erg ver gaan, van wilde fantasien over jonge meisjes tot en met enkele incestueuze handelingen.

Ook het “happy end” is wel erg ver gezocht, vol van toevalligheden waarbij je voelt dat er en eind aan genaaid moest worden omdat de deadline bereikt was.

Uitgeverij Knauf, Ein Hauch von Seide, Elisabeth Gage, 670 pagina’s.

Geplaatst in Boeken in het Duits.