De Ramses Code, Michael Klonovsky

Boekbespreking:

Der Ramses Code van Michael Klonovsky. Het is een uitermate spannende roman over het leven van Jean-Francois Champollion ten tijde van Napoleon, die het geheim van de Egyptische hieroglyphen dankzij de Steen van Rosetta, na een jarenlange strijd met zichzelf en andere geleerden, uiteindelijk wist te ontcijferen en daarmee de grondsteen legde voor de hedendaagse Egyptologie.

Nooit gedacht dat zo’n droge kost zo spannend kon zijn. Het geeft tevens een goed beeld over de situatie in Engeland en Frankrijk tijdens de opgang en val van Napoleon en de gevolgen voor de wetenschaps richtingen op de verschillende universiteiten.

Voor mensen die interesse heben in Egypte is dit boek een echte aanrader!

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, History.