Der König der Purpernen Stadt, van Rebecca Gablé

Na Das Lächeln der Fortuna waarover ik al eerder heb bericht, had ik voor de Pinksterdagen ook de tweede historische roman van deze duitse schrijfster in de mediatheek uitgeleend. En alhoewel het haar tweede roman is, handelt deze roman echter over de periode die net vòòr het tijdperk ligt van haar eerste roman.

Der König der Purpernen Stadt, van Rebecca Gablé

Dit keer over het wel en wee van een Jonah Durham, die als eenvoudige “bastaard” in de loop van zijn leven zich ontwikkelt tot een van de slimste en rijkste stoffenhandelaars van Engeland en zelfs opklimt tot Mayor van de stad London in de 14de eeuw. 960 pagina’s die mij dermate in hun ban hielden, dat ik slechts van Pinksterzaterdag ochtend tot en met Pinkstermaandag ochtend nodig had om het in een adem uit te lezen.

Geplaatst in Boeken in het Duits.