Biggles in de jungle, W. E. Johns

Biggles in de jungleBiggles is de man die de moeilijkheden niet uit de weg gaat. Je zou zelfs kunnen zeggen dat hij ze zoekt. Hij raakt daardoor meestal in benarde posities, maar gelukkig heeft hij er zich tot nu toe nog steeds uit kunnen redden. Maar of het hem in dit jungle-avontuur weer zal lukken?…
Heel toevallig komt hij met zijn vrienden in de hoofdstad van Brits Honduras terecht, waar hij kennis maakt met de assistent-gouverneur. Deze man verkeert in een toestand van grote ongerustheid. Dat komt door de ‘Koning de Bossen’ oftewel ‘Tijger’, de heerser der jungle.

Deze man maakt iedereen die zich op zijn terrein waagt (waar hij naar een verborgen schat zoekt) tot slaaf. Bovendien zet hij de Indianen aan tot oproer en wordt hij verdacht van smokkelarij. Biggles zou Biggles niet zijn als hij hier niet op af ging. In zijn watervliegtuig trekken hij en zijn makkers erop uit en wat zij ontdekken overtreft hun stoutste verwachtingen…
Helaas weet de ‘Tijger’, die door een spion gewaarschuwd is, hen te overmeesteren. Zal het Biggles lukken zichzelf en zijn vrienden uit deze netelige positie te bevrijden en de ‘Tijger’ onschadelijk te maken? Of wordt de dappere vlieger ditmaal verslagen? Vanzelfsprekend weer een heel spannend avontuur!

Voor jongens van 12-16 jaar.

PRISMA JUNIORES J 130 – Utrecht/Antwerpen – © 1961 by Het Spectrum – 186 paginas

Oorspronkelijke titel: Biggles in the jungle
Uitgegeven door Oxford University Press, London
Illustraties van R. van Giffen
Nederlands van D. L. Uyt den Bogaard

Captain W. E. Johns (from the cover) kwam na sinds 1913 in het leger te hebben gediend, in 1916 bij de Engelse luchtmacht. Ook na de eerste Wereldoorlog bleef hij vliegen en voerde hij vele gevaarlijke en minder gevaarlijke opdrachten uit met zijn voor onze begrippen gammele ‘kistje’. In 1930 hield hij op met vliegen en ging er over schrijven in kranten en boeken. In 1939 schreef hij zijn eerste Biggels-boek. Sindsdien zijn de naam can captain Johns en van zijn heldenfiguur Biggles voor de jongens in bijna twintig landen, waaronder Engeland, Frankrijk, Duitsland en Nederland, een begrip geworden voor spannende, avontuurlijke boeken. In Engeland is zelfs een speciale Biggles-club opgericht! Dat is niet te verwonderen, want zoals hijzelf vele avonturen met zijn vliegtuig heeft beleefd, zo neemt ook het vliegtuig een belangrijke plaats in de ijzingwekkende belevenissen van Biggles en zijn onverschrokken makkers.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective.