Portland den de honden van Europa, Martin Koomen

Portland en den honden van Europa

Den Haag, 1938. Geheimzinnige boodschappen. Een zonderlinge uitnodiging. Een lange treinreis door de Balkan, met hoogst opmerkelijke medepassagiers…
Het twaalfde avontuur van Robert Portland, Neerlands meest gewiekste geheim agent, voert hem en zijn trouwe luitenant Fokkema naar het wilde bergland Macedonië, bloedstollende belevenissen en een ontknoping in Istanbul. En wat moet Fokkema met de jonge vrouw, hem in de Oriënt-Express cadeau gedaan door een echte Turkse pasja?

De hervatting van de ‘Portlandjes’ is bij publiek en pers niet onopgemerkt gebleven. HET ALGEMEEN DAGBLAD noemde Portland en de dolende dode ‘een ontspannende, goedgeschreven, soms op een slpastick-film lijkende misdaadroman‘ en meldde: ‘Martin Koomen heeft niets van zijn schwung verloren’. DE LEUWAARDER COURANT constateerde dat het ‘de sfeer (is) die het doet, samen met het mooie taalgebruik’; ook de VOLKSKRANT meende dat men de auteur van deze thrillers leest ‘om zijn stijl’. DE ZWOLSE COURANT noemde Portland ‘Nederlands eigen en geloofwaardiger versie van James Bond’ en stelde vast: ‘Opnieuw de juiste combinatie van spanning en (droge) humor’. PROV. ZEEUWSE COURANT: ‘Een groots verhaal (…) waarin rake karakters volledig tot hun recht komen.’ HET PAROOL: ‘De auteur houdt bij voorkeur het gaspedaal diep ingetrapt’ en ‘schrijft rake typeringen, spitse dialogen, sfeerveschrijvingen en doldwaze actie zonder veel omhaal moeiteloos aan elkaar. Dat levert prachtige teksten op.’ VRIJ NEDERLAND: ‘Een tornado van zinderende avonturen.’

© Uitgeverij de Fontein Baarn – 186 paginas – ISBN 90-261-1785-X

Over de auteur : http://www.crime.nl/index.html?auteurs/koomen.html~main

Geplaatst in Uncategorized.