Biggles begraaft de strijdbijl, W.E. Johns

Biggles begraaft de strijdbijlBiggles bevindt zich in dit verhaal meer dan eens in een netelige positie. Het is ook geen kleinigheid om je op een onherbergzaam Siberisch eiland vol gevaarlijke tegenstanders verborgen te houden en dan bovendien nog iemand uit de zwaar bewaakte gevangenis te redden. Biggles en zijn  vrienden hebben al hun koelbloedigheid nodig om dit avontuur tot een goed einde te brengen.

Prisma-Juniores J117 – Prisma-Boeken – Utrecht / Antwerpen – 174 paginas

Oorspronkelijke titel: Biggles Burries a Hatchet
Nederlands van H.J.A. Masset
Illustraties van R. van Giffen

Captain W. E. Johns (from the cover) kwam na sinds 1913 in het leger te hebben gediend, in 1916 bij de Engelse luchtmacht. Ook na de eerste Wereldoorlog bleef hij vliegen en voerde hij vele gevaarlijke en minder gevaarlijke opdrachten uit met zijn voor onze begrippen gammele ‘kistje’. In 1930 hield hij op met vliegen en ging er over schrijven in kranten en boeken. In 1939 schreef hij zijn eerste Biggels-boek. Sindsdien zijn de naam can captain Johns en van zijn heldenfiguur Biggles voor de jongens in bijna twintig landen, waaronder Engeland, Frankrijk, Duitsland en Nederland, een begrip geworden voor spannende, avontuurlijke boeken. In Engeland is zelfs een speciale Biggles-club opgericht! Dat is niet te verwonderen, want zoals hijzelf vele avonturen met zijn vliegtuig heeft beleefd, zo neemt ook het vliegtuig een belangrijke plaats in de ijzingwekkende belevenissen van Biggles en zijn onverschrokken makkers.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective, Fictie.