De rijkste man van Babylon, G. S. Clason

De rijkste man van BabylonDe inwoners van Babylon waren de rijkste in de geschiedenis. Hoe kon een stad gebouwd in de woestijn zo rijk zijn? Hoe konden haar burgers de rijkste zijn uit de oudheid?
Zij kenden de regels van de financiële vrijheid!

Nederlandse Boekenclub – ‘s-Gravenhage – 242 paginas

Oorspronkelijke titel: The Richest Man in Babylon
Vertaald door E. A. van Leent-Sieburgh

George Samuel Clason (form the cover) werd op 7 november 1874 geboren in Louisiana, in de staat Missouri. Hij bezocht universiteit in Nebraska en vocht gedurende de Spaans-Amerikaanse oorlog in het leger der Verenigde Staten. De oprichting van de Clason Map Company in Denver, Colorado, werd het begin van een lange carrière in de uitgeverij. Hij gaf de eerste wegenatlas van de Verenigde Staten en Canada uit. In 1926 publiceerde hij de eerste van een serie pamfletten over spaarzaamheid en financieel succes, waarbij hij zijn betoog inkleedde als parabels die hij in het oude Babylon situeerde. Deze werden in grote aantallen verspreid door banken en verzekeringsmaatschappijen. De beroemdste parabel is “De rijkste man van Babylon”, waaraan dit boek zijn titel ontleent. Deze Babylonische parabels zijn een moderne, inspirerende klassieker geworden.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, History.