De lange arm van de dood & Commando’s tegen de Gestapo, Alan White

De lange arm van de dood & Commando's tegen de GestapoTwee oorlogsromans in één band, die zich in Duitsland en Frankrijk afspelen.

“De lange arm van de dood”. Werner Barth, een Duitse technicus met een mistig verleden, wordt uit zee opgepikt. Hij is kennelijk uit Duitsland gevlucht om oorlogsgeheimen uit te leveren aan de Britten. Acht weken van ondervragingen brengen niets aan het licht dat zijn verhaal tegenspreekt en hij wordt opgenomen in een team van gespecialiseerde Commando’s die een researchcentrum in Peenmünde in Duitsland moeten vernietigen.

“Commando’s tegen de Gestapo” beschrijft de avonturen op leven en dood van vier Britse Commando’s, die in bezet Frankrijk een oude professor uit een gevangenis moeten halen. Hij is in het bezit van een geheim chemisch project, dat de oorlogskansen sterk kan beïnvloeden.
Als zij buiten tegen de muren van de gevangenis opklimmen, is daar geknetter en geratel van geweervuur. Is hun opdracht al tot mislukking gedoemd?…

Opnieuw twee spannende verhalen van Alain White, auteur van o.a. Vier Commando’s, die ook hierin weer heel eigen ervaringen uit zijn tijd bij de Commando’s heeft verwerkt.

Oorspronkelijke titels: The Long Hand of Death en The Long Watch
Barrie & Jenkins Ltd., London
© Alan White 1977/Rhetoric Ltd. 1977
Vertaling: Iet H. Grader
© Hollandia B.V., 1979
Ontwerp omslag: Hans Sturris
Uitgave Hollandia B.V.
Beukenlaan 20, 3741 BP Baarn, 1980
ISBN 90 6045 079 5
154 & 142 paginas

Alan White, zie http://en.wikipedia.org/wiki/Alan_White_(novelist)

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Fictie, History.