De vorm van water, Andrea Camilleri

De vorm van waterWater heeft geen vorm: het neemt de vorm aan van het vat waarin het gegoten wordt.
De vorm van de dood van ingenieur Luparello, een vooraanstaand Siciliaans politicus, is nogal vulgair: half ontkleed in zijn BMW op een werkplek van prostituees. ‘Hartaanval tijdens orgasme’ stelt de lijkschouwer vast. Vulgair, maar niet gewelddadig. Toch sluit commissaris Montalbano de zaak niet af – het klopt niet.

©1999 Sirene – Uitgeverij Maarten Muntinga bv – Amsterdam – ISBN 90 5831 0833 NUGI 331 – 210 paginas

Oorspronkelijke titel: La forma dell’acqua
Vertaling: Patty Krone &  Yond Boeke

Andrea Camilleri (from the cover) (Sicilië, 1925) woont in Rome, waar hij toneelstukken regisseert. Daarnaast schrift hij romans die zich op Sicilië afspelen. De vorm van water is zijn eerste misdaadroman met de laconieke commissaris Montalbano in de hoofdrol.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Andrea_Camilleri

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective, Fictie, Thriller.