Ruby – Het gouden web – Virginia Andrews

Ruby - Het gouden webMijn verhalen zijn niet bizar, de werkelijkheid is bizar!
Virginia Andrews

De jonge Gabrielle leeft midden inde bayoumet haar lieve moeder en haar gokverslaafde, whiskey drinkende vader.Hoewel de verhouding tussen haar ouders te wensen overlaat, is Gabrielle gelukkig.Maar een schokkende gebeurtenis maakt een einde aan haar zorgeloze bestaan.Gabrielle trekt zich zwaarmoedig terug in haar enige troost, de geheimzinnig magie van de bayou.Tot ze Pierre Dumas ontmoet. En aan hem verliest Gabrielle haar hart…

Poema Pocket © 1998, 2003 Uitgeverij De Kern – Baarn – ISBN 90 245 4686 9 – 320 paginas

Oorspronkelijke titel: Tarnished Gold
Vertaling: Parma van Loon

Virginia C. Andrews
(Doorverwezen vanaf V. C. Andrews)
from http://nl.wikipedia.org/wiki/V._C._Andrews

Cleo Virginia Andrews, beter bekend als V. C. Andrews of Virginia C. Andrews (Portsmouth, 6 juni 1923 – 19 december 1986) was een Amerikaanse romanschrijfster. Virginia Andrews’ boeken behoren tot de genres gothic horror en familiegeschiedenis. Veel boeken hebben te maken met familiegeheimen en verboden liefde. Haar bekendste boek uit de Dollanganger-serie is Flowers in the Attic (Bloemen op Zolder) uit 1979. Dit is een verhaal over vier kinderen die op de zolder van hun fanatiek-religieuze oma worden verstopt.
Andrews overleed op 63-jarige leeftijd in 1986 aan borstkanker. Haar romans waren zo succesvol dat na haar dood door haar erfgenamen een ghostwriter, Andrew Neiderman, werd ingehuurd om meer verhalen te schrijven onder haar naam.

Leven en werk
Andrews werd geboren in Portsmouth, Virginia, als jongste kind en enige dochter van de Andrews familie. Als 15-jarige viel Andrews op school van een trap waardoor ze de rest van haar leven een rolstoel moest gebruiken. Na een vierjarige opleiding slaagde ze erin om een succesvolle commerciële kunstenaar, illustrator en portretschilder te worden. Later in haar leven wendde ze zich tot het schrijven. Haar eerste roman, getiteld Gods of Green Mountain (in het sciencefiction genre) bleef ongepubliceerd en werd uitgebracht als een e-boek in 2004. In 1975 voltooide Andrews een manuscript voor een roman die ze The Obsessed noemde. De roman werd teruggestuurd met de suggestie dat ze het verhaal wat moest uitbreiden en verlevendigen. In latere interviews beweert Andrews de nodige aanpassingen in één nacht te hebben doorgevoerd. Ze diende het manuscript opnieuw in, nu onder de titel Flowers in the Attic. De roman werd gepubliceerd in 1979 en was meteen een succes, Hij bereikte de top van de bestsellerlijsten in slechts twee weken. Elk jaar daarna tot aan haar dood publiceerde Andrews een nieuwe roman en met elke publicatie verdiende zij grotere voorschotten en groeide haar lezerspubliek verder aan.

Na Andrews’ dood in 1986 werden haar twee laatste romans Garden of Shadows en Fallen Hearts gepubliceerd. Deze twee romans worden beschouwd als de laatste die de “VC Andrews” naam dragen en bijna volledig door Andrews zelf geschreven zijn.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Fictie.