De lokroep van de wolf, Penina Keen Spinka

De lokroep van de wolfVele eeuwen geleden staken de vikingen de grote oceanen over. In de majestueuze wildernis van Noord-Amerika vonden zij hun nieuwe thuisland. Daar trouwt de jonge Indiaanse Tekenvrouw met de Noorse jager Halvard. Zij gaan in Groenland wonen en krijgen een dochter, Ingrid.
Maar het land raakt bitter verdeeld door bloed en oorlog. Het gezin van Tekenvrouw wordt verbannen. Ingrid groeit op tot een prachtige jonge vrouw met een bijzondere gave. Zij is vastbesloten te ontsnappen aan haar tragische lot.
Gehoor gevend aan de machtige roep van haar moeders bloed, besluit zij terug te keren naar de indiaanse vrouwenclan van de Wolf. Het wordt een lange, gevaarlijke reis…

DE LOKROEP VAN DE WOLF: Een groots opgezet, dramatisch epos dat een venster opent naar verloren werelden. In de traditie van Jean Auel en Marion Zimmer Bradley.
Penina Keen Spinka is de auteur van Het maanlied van de wolf. Zij heeft zich gespecialiseerd in de Amerikaans)indiaanse cultuur. Ze woont met haar echtgenote in Glendale, Arizona, V.S.

©2004 by The House of Books – Vianen / Antwerpen – ISBN 90 443 1052 6 – 479 paginas

Oorspronkelijke titel: Dream Weaver
Vertaling: Cherie van Gelder

Penina Keen Spinka
http://peninakeenspinka.info/

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Fictie.