Koud bloed, Tess Gerritsen

Koud bloedHET IS WEER BEGONNEN…
Het rustig gelegen stadje Tranquility lijkt de perfecte woonplaats voor dokter Claire Elliot, die na de dood van haar man rust zoekt in haar leven en dat van haar zoon Noah. Als Claire haar nieuwe praktijk opent, wil ze eerst het vertrouwen winnen van de bewoners. Maar haar plannen vallen in duigen als een jongen in Noahs klas een pistool trekt en een bloedbad aanricht. En dat is nog maar het begin van een golf beestachtige misdrijven. Terwijl de gewonden haar praktijk binnenstromen, probeert Claire als een razende te achterhalen wat het gewelddadige gedrag van de jongeren veroorzaakt. Als de angst van de mensen omslaat in blinde woede tegen hun nieuwe dokter, beseft Claire dat ze op het punt staat alles te verliezen wat haar lief is…©2007 by The House of Books – Vianen / Antwerpen – ISBN 978 90 443 1976 7 – 318 paginas

Oorspronkelijke titel: Bloodstream
Vertaling: E. Braspenning

Tess Gerritsen
from  http://nl.wikipedia.org/wiki/Tess_Gerritsen

Tess Gerritsen (San Diego, 1953) is een Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers maar ook in Europa heeft zij toenemend succes.

Biografie
Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar man, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.
Ook haar man is arts. Toen ze zwanger werd van haar eerste kind gaf ze haar artsenwerk op. Ze heeft zich daarna met haar man en twee kinderen gevestigd in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuut Call After Midnight werd gepubliceerd in 1987 en werd gevolgd door acht andere romantische thrillers. Ook schreef ze het filmscript Adrift, dat in 1993 genomineerd werd als “CBS Movie of the Week. Toen haar eerste medische thriller Harvest (1996) een groot succes werd, heeft ze zich alleen nog maar toegespitst op medische thrillers.
De inspiratie voor haar eerste medische thriller kreeg ze van een ex-politieagent. Deze vertelde het verhaal over kinderen die waarschijnlijk ontvoerd werden door de Russische maffia om te dienen als orgaandonors. Sinds The Surgeon (De chirurg) is Tess Gerritsen begonnen aan een serie over hoofdpersonen Jane Rizzoli en Maura Isles. The Bone Garden (Koud hart) behoort niet echt tot deze serie ondanks dat de naam Maura Isles wel een enkele maal ter sprake komt.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Fictie, Thriller.