Het laatste offer – Simone van der Vlugt

Het laatste offerIn Het laatste offer zullen een vermiste arecholoog, een belangrijke archeologsche ontdekking in Egypte en een geheim dat de wereld versteld zal doen staan Birgits ooit zo beschermde leventje totaal op zijn kop zetten. Zij beleeft met Jef, die ze nog maar net heeft ontmoet, twee heftige nachten, waarna hij spoorloos verdwijnt.

Op haar zoektocht naar Jef belandt Birgit in een reeks verwikkelingen waarin ze beiden hun leven niet meer zeker zijn. De zoektocht leidt onder andere naar de Ark des Verbonds, die al eeuwenlang net zo tot de verbeelding spreekt als de Heilige Graal. Wat is die Ark precies? Wat is zijn functie? Waar is hij gebleven?

Het laatste offer is een avontuurlijke en zeer beklemmende psychologische thriller.

Vierde druk mei 2007 – ISBN 978 90 414 0968 3 – © 2007 Simone van der Vlugt
Verspreiding voor België: Veen Bosch & Keuning Uitgevers n.v., Wommelgem

Simone van der Vlugt
from http://nl.wikipedia.org/wiki/Simone_van_der_Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 15 december 1966) is een Nederlands schrijfster van historische jeugdromans en literaire thrillers.

Van der Vlugt (geboren als Simone Watertor) wilde al jong schrijfster worden. Geïnspireerd door Kruistocht in Spijkerbroek (1973) van Thea Beckman (1923-2004) stuurde zij op haar dertiende voor het eerst manuscripten voor historische verhalen naar een uitgever. Die wees haar werk af, maar raadde haar aan om door te gaan met schrijven. Ze ging Nederlands en Frans studeren aan de lerarenopleiding in Amsterdam, waar ze onder meer les kreeg in jeugdliteratuur en creatief schrijven. Na haar studie ging ze fulltime werken als secretaresse bij een bank en schreef ze in de avonduren aan een verhaal over de heksenvervolging, De amulet, waarmee ze in 1995 debuteerde bij de Rotterdamse uitgeverij Lemniscaat. Het boek werd getipt door de Nederlandse Kinderjury. Een reeks historische jeugdboeken voor de leeftijdscategorie 13+ volgde. Andere uitgevers die boeken van haar hebben uitgegeven, zijn Zwijsen en Van Holkema & Warendorf.

Net als haar voorbeeld Beckman put Van der Vlugt uit uiteenlopende tijdsperiodes waarnaar zij vooronderzoek doet en laat ze jongeren een hoofdrol vervullen. Ze wordt daarom door sommigen als een opvolger van Beckman beschouwd[bron?].

Behalve voor 13+ schrijft Van der Vlugt voor kleuters en voor leerlingen van de basisschool. Dat zijn geen historische verhalen, maar verhalen die zich in de belevingswereld van jonge kinderen afspelen. In het najaar van 2004 debuteerde ze met De reünie als schrijfster van volwassenenliteratuur. Daarbij liet ze zich inspireren door de literaire thrillers van Nicci French. In 2005 verscheen Schaduwzuster en in 2007 Het laatste offer. In februari 2008 verscheen haar boek Blauw water en in 2009 verscheen Herfstlied.[1]

Sinds Van der Vlugt debuteerde met De reünie zijn van haar eerste drie thrillers ruim 500.000 exemplaren verkocht. Van De reünie gingen 200.000 exemplaren over de toonbank, van Schaduwzuster 180.000 en van Het laatste offer in twee maanden tijd 70.000; daarvan zijn anno april 2008 150.000 exemplaren van verkocht. Blauw water is de grens van 100.000 gepasseerd en stond geruime tijd op de eerste plaats van de verkooplijsten, en was het best verkochte boek van 2008.[2] De vertaalrechten van (enkele van) haar boeken zijn verkocht aan onder andere Duitsland, Australië, Frankrijk en Italië. Van der Vlugt heeft inmiddels 27 boeken geschreven voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Van der Vlugt is getrouwd met Wim en heeft twee kinderen, Friso en Esmée.

http://www.simonevandervlugt.nl/

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Fictie, Thriller.