Geen nacht is te lang, Ruth Rendell

Geen nacht is te langTim dacht dat hij ermee weg zou komen. De moord op Ivo Steadman lijkt door niemand te zijn opgemerkt. Maanden zijn er voorbijgegaan zonder dat er vragen zijn gesteld. Er is geen politieman bij Tim aan de deur geweest. Het lijkt wel of er helemaal niets is gebeurd.

Op een dag krijgt Tim een brief van een onbekende, en er volgen er snel meer. De brieven lijken willekeurige beschrijvingen van historische gebeurtenissen, maar langzaam verandert de toon en inhoud. De schrijver verwijst naar de moord in het koude Alaska. Heeft hij gezien wat er gebeurt is?
Dan krijgt Tim last van zijn geweten en wordt gekweld door geestverschijningen. Hij probeert zijn hart te luchten door zijn bekentenis op te schrijven, maar zal hij die kunnen voltooien?

© 2002 A.W. Bruna Uitgevers B.V. – Utrecht -NUR 313 – 311 paginas

Oorspronkelijke titel: No Night is too Long
Vertaling: Jean Schalekamp

Ruth Rendell
from http://nl.wikipedia.org/wiki/Ruth_Rendell

Ruth Barbara Rendell, geboren als Ruth Grasemann, (Londen, 17 februari 1930) is een Britse schrijfster van psychologische misdaadromans. Ze heeft de bijnaam “Queen of Crime” en schrijft ook wel onder het pseudoniem Barbara Vine.

Ze werkte aanvankelijk als journalist voordat ze in 1964 haar eerste roman schreef. Ze wordt vooral geroemd om haar taalgebruik en de diep uitgewerkte karakters. Ook zijn in haar boeken de sociale veranderingen te zien. Zo besteedt ze in haar recentere boeken aandacht aan de veranderde sociale status van vrouwen en huiselijk geweld.

Voor haar werk heeft ze veel prijzen gekregen. In 1997 kreeg ze de niet-erfbare titel barones. Ze zit in het House of Lords namens de Labour Party.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective, Uncategorized.