Vuurdans, Campbell Armstrong

VuurdansHet geweld wordt binnengedrongen in het territorium van Frank Pagan, agent van de speciale eenheid ter bestrijding van terrorisme. Pagan wordt in de gaten gehouden en hij kan geen beweging maken of die wordt nauwlettend geregistreerd. Dan wordt er ingebroken in zijn flat. Het enige  gestolen voorwerp, een foto van zijn overleden vrouw, wordt later zwaar toegetakeld teruggevonden…

Maar het is niet alleen Pagans verblijfplaats die niet meer veilig voor hem is. Zijn dromen en al zijn doorwaakte momenten zijn gevuld met intense, obsessive gedachten aan een dodelijk verleidelijke vrouw. Want het is niet alleen de meest kritieke opdracht uit zijn carrière, maar tevens zijn lot om de raadselachtige en meedogenloze terroriste Carlotta, die over de hele wereld wordt gezocht vanwege haar afschuwelijke misdaden, voor het gerecht te slepen.
Ongevoelig voor de gruwelen en de vernietingen die ze veroorzaakt, maar gebiologeerd door Pagan, dringt Carlotta tot zijn privéleven voor. Zo diep zelfs dat Pagan in zijn achtervolging de grens van de plicht overschrijdt en zich verliest in zijn seksuele obsessie voor Carlotta. In een dodelijk kat-en-muis-spel is het Pagan die steeds één pas achterloopt op Carlotta, totdat de dag aan breekt waarop de fatale ontmoeting met zijn tegenstandster plaatsvindt…

© 1997 Uitgeverij Het Spectrum B.V. – Utrecht – ISBN 90 274 5174 5 NUGI 331 – 323 paginas

Oorspronkelijke titel: Heat
Vertaling: Hudo een Nienke Kuipers

Campbell Armstrong
From Wikipedia, the free encyclopedia

Campbell Armstrong (born 1944, Glasgow) is a Scottish writer. He is the author of several bestselling international thrillers, including Jig, Mazurka, and Mambo. His adventure, thriller style writings are of similarity to writers such as Russel Andrews, Harold Coyle and Colin Forbes.

Campbell Armstrong graduated with a degree in philosophy from the University of Sussex, England. He taught creative writing from 1971-74 at the State University of New York; from 1975-78 he taught at Arizona State University.

After many years spent living in England and the United States, he now lives with his family in Shannon Harbour, Co Offaly Ireland. His novels Assassins & Victims and The Punctual Rape won Scottish Arts Council Awards. The Last Darkness and White Rage were nominated for the Prix du Polar.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective, Fictie, Thriller, Uncategorized.