Mannen zonder gezicht, Heinz Konsalik

Mannen zonder gezicht speelt zich af op het kasteel Bernegg, dat tijdens de oorlog dient als veldhospitaal. De mannen die hier worden geopereerd en verpleegd hebben alle dezelfde verwondingen: een ernstig verminkt gezicht. In de winter van 1944 wordt de jonge sergeant-majoor Erich Schwabe opgenomen, zijn gezicht één bloederige massa. Erich wordt keer op keer geopereerd en krijgt een compleet nieuw uiterlijk. De artsen vechten voor wat ze waard zijn, maar de staf is politiek ernstig verdeelt. Chrirurg Rusch en zijn assistente Lisa Mainetti zijn fel anti-nazi, in tegenstelling tot dokter Urban, de schrik van Bernegg…

© 1994 De Boekerij bv – Amsterdam – 13de druk – ISBN 90 225 2302 0 – 501 paginas

Oorspronkelijke titel: Das geschenkte Gesicht
Vertaling: Pieter Grashoff
Omslagontwerp: Hesseling Design, Ede

Heinz G. Konsalik
(from http://nl.wikipedia.org/wiki/Heinz_G._Konsalik)

Heinz Günther Konsalik (Keulen, 28 mei 1921 – Salzburg, 2 oktober 1999) was een Duits (roman)schrijver. Hij werd geboren als Heinz Günther, maar voegde de familienaam van zijn moeder aan de zijne toe uit respect voor haar. Hij publiceerde ook onder de pseudoniemen Jens Bekker, Stefan Doerner en Henry Pahlen.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Fictie, Oorlog.