Twaalfde Vijfling, Agatha Christie

Het verborgen testament (Een kort verhaal)

Een oude man verbergt zijn testament een geeft zijn erfgenamen tot een jaar na zijn dood de tijd om het te vinden. Poirot wordt bij de speurtocht ingeschakeld. Een met succes!

Het geheim van de blauwe trein (Een volledig boek)

De luxueuze ‘blauwe trein’ raast ’s nachts door Frankrijk, op weg naar de Rivièra. Aan het eind van de reis vindt men een jonge vrouw vermoord in haar coupé. Poirot ontmaskert de dader.

De heer snijden (Een kort verhaal)

”De heer snijden’ is een term die bij het kaartspelen wordt gebruikt. Maar als Tuppence hem in een advertentie tegenkomt, denkt ze dat er meer achter zit dan een spelletje bridge.

Moord in de bibliotheek (Een volledig boek)

Tommy en Tuppence willen in een gezellig oud huis van hun rust gaan genieten. Daar komt echter weinig van terecht: ze vinden een anwijzing dat in het huis een meisje is vermoord.

Een droom (Een kort verhaal)

Een man vertelt dat hij elke nacht droomt dat hij zichzelf doodschiet. Hij is bang dat zijn droom werkelijkheid wordt een vraagt Poriot om hulp. Maar wat zou die kunnen doen?

© 1976 A.W. Sijthoff’s Uitgeversmaatschappij bv – Alphen aan den Rijn – ISBN 90 218 2781 6 – 461 paginas

Oorspronkelijke titels:
The case of the missing will
The mystery of the blue train
Finessing the king/The gentleman dressed in newspaper
Postern of fate
The dream

Agatha Christie
from http://nl.wikipedia.org/wiki/Agatha_Christie

Agatha Mary Clarissa Miller DBE (Torquay (Devon), 15 september 1890 – Wallingford (Oxfordshire), 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot de meest succesvolle auteur aller tijden. Haar werken werden niet alleen in de meeste talen vertaald (56); ook rolden niet minder dan ruim 4 miljard exemplaren van de drukpersen.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van/over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen (de Japanse animatieserie over Hercule Poirot en Miss Marple uitgezonderd).

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective, Fictie, Thriller.