Gebroken, Dick Francis

Nadat zijn beste vriend door een val bij paardenrennen om het leven is gekomen, komt glasblazer Gerard Logan erachter dat hij nu een riskant geheim moet ontrafelen. Wat stond er op de vermiste videoband die zijn ongelukkige vriend onder zijn hoede had achtergelaten? En waarom zijn zo veel mensen erop gebrand er de hand op te leggen? Een puzzel in vliegende galop van een grootmeester in mystery.

Oorspronkelijke titel: Shattered
Vertaling: Nelleke van Maaren

©2000 by Dick Francis – verschenen bij G.P. Putnam’s Sons te New York –  Nederlandse uitgave bij De Arbeiderspers te Amsterdam

Dick Francis
from http://nl.wikipedia.org/wiki/Dick_Francis

Richard Stanley Francis (Lawrenny (Wales), 31 oktober 1920 – Grand Cayman, 14 februari 2010) was een Brits jockey en auteur.

Tijdens zijn carrière als jockey won Francis meer dan 350 races. Van 1953 tot 1957 startte hij voor de stal van de Engelse Queen Mum. Na een zware val in 1957 was hij gedwongen het racen op te geven. Zijn beroemdste moment als jockey beleefde hij in de Grand National van 1956 met het paard Devon Loch uit de stal van de “Queen Mum”, toen het paard, in koppositie, kort voor de eindstreep op onverklaarbare wijze ten val kwam.

Na zijn gedwongen afscheid uit de paardenrensport schreef Francis een autobiografie, The Sport of Queens (1957). Dit leverde hem een sportcorrespondentschap op bij de London Sunday Express. Een correspondentschap dat Francis 16 jaren uitoefende.

In 1962 werd zijn eerste thriller, Dead Cert, gepubliceerd, waarna er tot in 2000 nog vele volgden. Na het overlijden van zijn vrouw in 2000 staakten zijn publicaties, maar vanaf 2006 werden in samenwerking met zijn zoon Felix Francis, weer boeken gepubliceerd.

Geplaatst in Boeken in het Nederlands, Detective, Fictie, Uncategorized.